Teden Karitas in dobrodelni koncert Klic dobrote 2022

Teden Karitas 2022 je potekal od 21. do 27. novembra in Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija sta 23. novembra pripravila tradicionalni 32. dobrodelni koncert Klic dobrote za slovenske družine v stiski, ki je potekal v Dvorani Golovec v Celju, z neposrednim prenosom na TV SLO 1, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.

Vodilo klica dobrote 2022 je “Skupaj delajmo za dobro“. Do konca novembra zbrali že skoraj 400 tisoč EUR, zbiranje donacij pa poteka do konca leta 2022.

Preberi več “Teden Karitas in dobrodelni koncert Klic dobrote 2022”

Otroci nas potrebujejo – dobrodelna akcija za pomoč s šolskimi potrebščinami za socialno ogrožene otroke

Dobrodelna akcijo Slovenske karitas Otroci nas potrebujejo je namenjena zbiranju finančnih sredstev za pomoč s šolskimi potrebščinami za 13.000 socialno ogroženih otrok.

Istočasno se pričenja z zbiranjem prošenj socialno ogroženih družin za pomoč v prihodnjem šolskem letu. Neposredna pomoč bo v juliju in avgustu 2022 realizirana v obliki paketov šolskih potrebščin ali bonov oz. naročilnic za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin.

Preberi več “Otroci nas potrebujejo – dobrodelna akcija za pomoč s šolskimi potrebščinami za socialno ogrožene otroke”

Republika Avstrija in Mohorjeva družba Celovec podarili vrednostni bon v višini 5 tisoč evrov za obogatitev knjižne zbirke v Dnevni sobi Škofijske karitas Novo mesto

Akcija donacij knjig poteka že 21. leto in je usmerjena k spodbujanju branja knjig med tistimi, ki si knjig zaradi materialne stiske ne morejo kupiti sami. V obliki bonov je bilo podarjenih preko 2.100 knjig slovenskih in avstrijskih avtoric in avtorjev v skupni vrednosti 50 tisoč evrov.

Med prejemnike donacije v letu 2022 je bila izbrana tudi Dnevna soba Škofijske karitas Novo mesto, ki je s svojo knjižnico odprtega tipa (brez članarin, rokov in omejitev) pridobila bogato zbirko novih zanimivih knjig. Veseli smo, da je naš program prepoznan in priznan tudi v širšem okolju.

Preberi več “Republika Avstrija in Mohorjeva družba Celovec podarili vrednostni bon v višini 5 tisoč evrov za obogatitev knjižne zbirke v Dnevni sobi Škofijske karitas Novo mesto”

Dobrodelno okrog Slovenije 2022

Kolesarji so tudi letos zavrteli pedale okoli Slovenije za dober namen ter s skupnimi močmi zbirali sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Dobrodelno okrog Slovenije – DOS je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko se s cestnimi kolesi prekolesarijo  traso okrog celotne Slovenije v skupni razdalji 1225 kilometrov. Zbiranje sredstev s sloganom »POT ZA SREČO OTROK«, je tudi letos koordinirala Slovenska karitas.

Preberi več “Dobrodelno okrog Slovenije 2022”