Želim pomagati

Temeljno merilo za pomoč je stiska: materialna, duševna ali duhovna. Karitas pomaga potrebnim pomoči ne glede na osebnostne, statusne, verske, ideološke ali politične razlike.

Temeljni način reševanja stisk je pomoč na lokalni ravni, kjer voditelji Karitas dobro poznajo vse okoliščine in sodelujejo s socialnimi službami ter drugimi nevladnimi organizacijami.

Temeljni cilj pomoči, ki je naravnana na ohranjanje človekovega dostojanstva, je motivirati in usposobiti prejemnika, da čim prej samostojno in polno zaživi.

Pomoč z denarnim nakazilom Škofijski karitas Novo mesto

Z nakazilom poljubnega zneska na naslov: Škofijska karitas Novo mesto, Smrečnikova ulica 60, 8000 Novo mesto, TRR: SI56 0297 0025 6347 885 z namenom Dar.

Pomoč v materialnih dobrinah

Če imate uporaben predmet ali material in ga želite pokloniti, se lahko obrnete na najbližjo župnijsko ali Škofijsko karitas. Prosimo vas, da predhodno pokličete po telefonu na župnijsko karitas ali na sedež Škofijske karitas in se pozanimate katerih stvari trenutno najbolj primanjkuje.

Škofijska Karitas Novo mesto
Škofijska Karitas Novo mesto, Smrečnikova ulica 60, 8000 Novo mesto

Aktualne akcije zbiranja pomoči na državni ravni

Seznam aktualnih akcij je objavljen na spletni strani Slovenske karitas.

Tam si lahko preberete podrobnosti o dobrodelnih akcijah, ki trenutno potekajo in kako darujete za posamezno akcijo. Darujete lahko na več načinov: s položnico, z nakazilom na TRR, prek SMS-a idr.

Na spletni strani so objavljena tudi vsakoletna podrobna poročila.