Škofijska karitas Novo mesto prejela zahvalo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

30. januarja 2024, je s strani ministra Luke Mesca v okviru Programa ESS+ za odpravljanje materialne prikrajšanosti v Sloveniji v obdobju 2021-2027 (POMP), potekal sprejem prostovoljcev partnerskih organizacij Rdečega križa in Slovenske Karitas. Dogodka se je udeležila tudi vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

V okviru programa ministrstvo že od leta 2014 dalje zagotavlja pomoč materialno najbolj ogroženim. Z dodeljenimi sredstvi iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim (sklad) v višini 29 milijona evrov, letno pomoč prejme več kot 160.000 najbolj ogroženih oseb, največ žensk, starejših, otrok, enostarševskih družin. Približno 3.000 ton hrane (moka, testenine, olje – sončnično in olivno, konzervirana zelenjava – fižol, grah, pelati, med, konzerviran goveji golaž in konzerviran mesni ragu) letno, ki jih je ministrstvo dobavljalo v skladišča humanitarnih organizacij, se je razdeljevalo na več kot 350 razdelilnih mestih Rdečega križa Slovenije in Slovenske karitas po celotni Sloveniji.

Škofijska karitas Novo mesto že od samega začetka sodeluje v programu t.i. EU hrane, ki zagotavlja materialno in psihosocialno pomoč ogroženim osebam na območju Škofije Novo mesto.

Hvala vsem, ker verjamete v naše delo in nas pri tem podpirate ter nam stojite ob strani.