Občni zbor Škofijske karitas Novo mesto

23. marca 2024 je potekal občni zbor Škofijske karitas Novo mesto.

Pričel se je s sv. mašo v cerkvi Sv. Mihaela v Šmihelu, ki jo je daroval novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje. Ker je občni zbor sovpadal s praznikom Gospodovega oznanjenja je ob ljudskem petju, vsebinsko in duhovno bogatem obredu dogodek dobil še dodatno praznično vzdušje.

Po sv. maši se je v veliki dvorani Zavoda Friderik I. Barage pričel uradni del občnega zbora. V uvodu sta gospod škof msgr. dr. Andrej Saje in predsednik Škofijske karitas Novo mesto dr. Štefan Hosta nagovorila udeležence in se jim zahvalila za njihovo delo. Po predstavitvi letnega poročila Škofijske karitas Novo mesto je besedo dobil častni gost dr. Stanko Gerjolj. V svojem predavanju z naslovom Mojzes, lik upanja, je skozi življenje Mojzesa ustvarjal povezave z današnjim življenjem, stiskami, ki se jih srečuje vsak posameznik in rešitvami, ki jih prinese upanje. S prikazom, da so svetopisemske osebe v svojih kvalitetah in pomanjkljivostih podobne sleherniku, je osvetlil, da je prav tako tudi vsak zmožen priti do rešitev osebnih stisk, miru in odrešenja.

Z avtorskimi in zimzelenimi melodijami sta občni zbor obogatila pevka Lamai s spremljevalcem. Ob zaključku so se vsi udeleženci ustavili na pogostitvi in druženju pred Zavodom Friderika Ireneja Barage.

Hvala vsem prostovoljcem za delo in trud, ki ga opravite skozi leto. Hvala tudi sodelavcem Škofijske karitas Novo mesto za organizacijo lepega, bogatega dogodka.