Letovanje družin Portorož 2022

Od 25. do 29. julija 2022 je novomeška Karitas organizirala letovanje družin v Sončni hiši v Portorožu. Povabilu se je odzvalo pet  družin, ki je skupaj preživelo čudovit teden na slovenski obali.

Z družinami iz različnih krajev Dolenjske smo v tednu dni ustvarili pravo malo skupnost, ki je znala prisluhniti tako posamezniku kot družini. S svojimi talenti in raznolikostjo smo sestavili lep mozaik čudovitih morskih vtisov. Z malce truda smo se zgodaj zbrali ob jutranji maši, premišljevali božjo besedo in s pesmijo slavili Boga ter se zahvaljevali za vse milosti, ki smo jih bili deležni.

Za duhovni del poskrbel g. Ciril Murn. Srčne in odgovorne animatorke Lucija, Nadja, Tadeja, Marjeta in Katja so skrbele za to, da so družine brezskrbno na dopustu. Največjo odgovornost na letovanju je prevzela Petra, ki je nalogo dobro opravila. S svojo mirnostjo in srčnostjo je poskrbela, da je vse teklo kot je treba.

Na letovanju je bilo dovolj časa za brezskrbno kopanje in uživanje na plaži, popoldanski počitek ter popoldanske delavnice. V kuhinji je za nas poskrbela naša kuharica Ana. Pestrost  naših počitnic je krojilo tudi vreme, ki je s ploho poskrbelo za to, da smo ostali v hiši se smejali in veselili ob družabnih igrah ter pogovorih. 

Da lahko na koncu rečeš, da je projekt uspel, ni samo po sebi umevno. Zato je potrebno veliko truda, odgovornosti in odrekanja. Letovanje družin na morju je šola za tiste, ki ustvarjamo  in za tiste, ki se je udeležijo.

Z gotovostjo lahko rečemo, da je letošnji oddih za družine lep primer ustvarjanja prijetnega in varnega okolja sobivanja.