Donacija 100 tabličnih računalnikov za lažje šolanje ukrajinskih otrok na daljavo

Na pobudo ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča je Telekom Slovenije v prostorih Škofijske karitas Novo mesto predal donacijo za 100 tabličnih računalnikov za potrebe šolanja mladih Ukrajincev, ki so zatočišče našli v Sloveniji. Prve tablice so romale v roke šestim ukrajinskim osnovnošolcem, nastanjenih v Novem mestu. Na dogodku donacije tabličnih računalnikov Slovenski karitas je zbrane pozdravil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Ker si z donacijo želimo doseči čim večjo populacijo bomo del tablic uporabili za postavitev računalniških učilnic po mreži Karitas (tudi v Novem mestu), ki bo beguncem omogočila vsakodnevno rabo digitalnih storitev. Donacija računalnikov je vstopna točka k gradnji kvalitetnih medkulturnih odnosov in integracije ter sprejemanje žrtev vojne v našo družbo.

Na dogodku donacije tabličnih računalnikov Slovenski karitas je zbrane pozdravil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je zahvalil za dobrodelno aktivacijo pomoči potrebnim.

“Gre za korak, ki kaže velike reči. Vsem, ki ste tako ali drugače sodelovali pri tej akciji želim izreči iskrene čestite in zahvalo vsem, ki ste se danes zbrali, da bi izrazili podporo dobroti in ukrajinskemu ljudstvu,”

Predsednik jim je ob tem zaželel čim več upanja, da bo na koncu zmagalo dobro.  

Dogodek predaje tablic so obogatili člani ukrajinskega orkestra Music for the Future, ki so zaradi vojne zapustili svoje domove in s pomočjo Slovenskega mladinskega orkestra zatočišče našli v Ljubljani. Nastopil je tudi Luan Sitari iz konservatorija za glasbo Jurij Slatkonja iz Novega Mesta.

Poglejte tudi