Dobrodelna spodbuda Dva novčiča

Vsi kdaj potrebujemo spodbudo za nov začetek.

Ne glede na zahtevne čase, v katerih živimo, lahko v duhu Božiča podarimo upanje tistim, ki imajo najmanj, ali so ostali brez zaposlitve in so brez moči, da začnejo znova.

Na vrata Škofijske karitas Novo mesto so v letošnjem letu potrkali mnogi, ki primarno niso potrebovali materialne pomoči, pač pa so zaradi poslabšanih osebnih okoliščin (izgube službe, osamljenosti, družniskih odnosov) iskali človeški stik, ki bi jih opogumil in spremljal na poti ponovnega postavljanja na lastne noge.

Socialni delavci, terapevti, učitelji in prostovoljci Škofijske karitas Novo mesto želimo pomagati čim več ljudem v osebni stiski. V letu 2020 smo vzpostavili program spremljanja, ki ga želimo ne samo ohraniti, pač pa tudi razširiti.

Vabimo vas, da se nam pridružite v pomoči najbolj nemočnim in darujete svoja dva novčiča, čeprav se to morda ne sliši veliko, a kot spodbuda je vreden veliko več. Skupaj lahko ustvarimo zakladnico, iz katere bo zraslo veliko dobrega.

V spodbudi Dva novčiča zbiramo donacije v višini 2 €, seveda pa lahko donirate tudi znesek po vaši izbiri. Navodila za nakazilo so na koncu objave.

Hvala za vaš dar.

Posebno vabilo podjetjem

Še posebej pa k doniraju vabimo podjetja in da v vaših prazničnih voščilih k sodelovanju spodbudite tudi vaše poslovne partnerje in tudi tako pomagate širiti duha solidarnosti.

Uporabite lahko to besedilo:

❝Pridružite se nam v spodbudi Dva novčiča Škofijske karitas Novo mesto in podarite upanje tistim, ki imajo najmanj in jim skupaj pomagajmo, da začnejo znova. ❞


Navodila za sodelovanje v spodbudi

Donacije za spodbudo dva novčiča zbiramo preko nakazila na TRR:

Namen nakazila: Dva novčiča za 2021
TRR:  SI56 0297 0025 6347 885
Referenca (sklic/message): SI00 2512
BIC prejemnika: LJBASI2X
Koda namena: CHAR
Ime in naslov: Škofijska karitas Novo mesto,
Smrečnikova ulica 60, 8000 Novo mesto
UPN položnica
Vzorec UPN naloga (kliknite za povečavo)
QR UPN
Lažji vnos plačila preko skeniranja QR kode v mobilni aplikaciji vaše banke
UPN Revolut

QR koda za tuje banke (Revolut, …)

Foto: Hendrick Avercamp – Winter Landscape with Ice Skaters