V Semiču blagoslovili hišo Karitas

V nedeljo, 9. oktobra 2016, so v Semiču blagoslovili in namenu predali prenovljene prostore Karitas in Kulturnega društva Orel Semič.

Zbrane na Štefanovem trgu je nagovorila županja Občine Semič, ga. Polona Kambič, nekaj hudomušnih spominov o zgodovini obnovljene hiše je povedal g. Janko Bukovec, nato pa je besede spodbude in veselja ob tem dogodku prisotnim namenil tudi gost, generalni tajnik Škofijske Karitas Novo mesto, g. Gregor Vidic.

Obnovljene prostore je blagoslovil semiški župnik g. Luka Zidanšek, nato pa so bili vsi prisotni povabljeni k ogledu prostorov.

Ga. Helena Konda je predstavila delovanje Župnijske Karitas Semič, ki svoje humanitarno delo v Semiču vrši že vrsto let, vendar tako kot še marsikje drugje doslej niso imeli primernih skladiščnih prostorov, kjer bi lahko shranjevali hrano in druge potrebščine. Dlje časa so iskali primerno rešitev. Leta 2010 se je pokazala priložnost za odkup stare hiše tik ob župnijski cerkvi, ki je bila potrebna temeljite obnove in preureditve. Po šestih letih so s pomočjo mnogih prostovoljcev, donatorjev in obrtnikov velik projekt pripeljali do konca.

S hišo Karitas so prebivalci Semiča pridobili humanitarni center, kamor se bodo pomoči potrebni lahko redno obračali po pomoč v obliki hrane, obleke in drugih življenjskih potrebščin, ki bodo odslej skladiščeni v primernih in urejenih prostorih.

Hiša bo odprta vsak ponedeljek med 16. in 17. uro. Prostovoljci bodo v tem času na razpolago vsem, ki se bodo tja zatekli po pomoč.

V hiši je svoj prostor dobilo tudi Kulturno društvo Orel Semič, ki doslej ravno tako ni imelo svojega prostora za delovanje, v pritličju hiše pa bo ob nedeljah dopoldne na razpolago javni toaletni prostor.

Prijetno dopoldne so vsi prisotni zaključili v prijetnem vzdušju ob belokranjski pogači in rujni kapljici.