Z bolniki in invalidi poromali na Zaplaz

Škofijska komisija karitativnih dejavnosti je v sodelovanju s Škofijsko karitas Novo mesto organizirala že 9. romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz.

V lepem s soncem obsijanem dopoldnevu, je v soboto, 26. avgusta 2017, v Marijino svetišče poromalo skoraj petsto bolnikov, invalidov in starejših. Večina je ob pomoči spremljevalcev prišla z osebnimi vozili, prišli pa so tudi z štirimi avtobusi. Pol ure pred mašo je bila molitev rožnega venca.

Ob 10. 30 uri je bila sveta maša, ki jo je ob dvajsetih somaševalcih daroval škof Andrej Glavan. Na začetku je vse pozdravil predsednik Škofijske karitas Novo mesto g. Ciril Murn. Še posebej je pozdravil člane Krščanskega  bratstva bolnikov in invalidov, Društva invalidov Dolenjske ter vse ostale bolnike in ostarele.

V homiliji jih je nagovoril škof Glavan in poudaril, da letošnje romanje poteka v znamenju dveh velikih dogodkov: 100. obletnice zaplaške cerkve in 100-letnice Marijinih prikazovanj v Fatimi. Med mašo so številni prisotni prejeli tudi zakrament bolniškega maziljenja. Po maši pa so se zadržali ob svetišču v pogovoru in druženju.

Zbrane je spodbujal k potrpežljivosti in zaupanju v tegobah bolezni in starosti. Hkrati pa se je v svojem imenu in v imenu bolnikov zahvalil vsem tistim, predvsem svojcem, prijateljem in zaposlenim v različnih negovalnih ustanovah, ki dan za dnem kot “usmiljeni Samarijani” z občutljivostjo in pozornostjo skrbijo za svoje onemogle bližnje.

Plakat romanje Zaplaz