Zbiranje pomoči za gospodinjstva prizadeta v neurjih

Slovenijo sta v četrtek 13. 7. 2023 prešli dve veliki neurji s točo, obilnimi padavinami in orkanskim vetrom. Prvo nočno neurje je povzročilo veliko škodo na številnih gospodinjstvih v Prekmurju, na Koroškem, Štajerskem in na Gorenjskem, kjer je odkrivalo in odnašalo strehe. Najhuje je bilo v krajih Murska Sobota, Rakičan Turnišče, Velenje in Kamnje. Popoldansko oziroma večerno neurje pa je prizadelo tudi osrednjo in vzhodno Sloveniji. Na mnogih območjih je toča uničevala poljščine in sadje. V naslednjih dneh bo povečana tudi nevarnost plazov.   
Več kot 100 gospodinjstev po Sloveniji je utrpelo hujšo škodo. Številni ne bodo zmogli sami odpraviti škode in bodo potrebovali pomoč.   Sodelavci Karitas bodo v prihodnjih dneh na najbolj prizadetih območjih stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi. Slovenska karitas je danes tudi namenila prvih 20.000 EUR za prvo pomoč družinam, ki jih je prizadelo neurje.

Slovenska Karitas začenja zbiranje pomoči namenjene prizadetim v najhujših neurjih v Sloveniji v letošnjem letu. Vse, ki bi želeli pomagati prosi, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 76, Namen: POMOČ NEURJE, Sklic: 00 624. Svoj prispevek lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 (5EUR) na 1919 ali KARITAS10 (10Eur) na 1919. Hvala vsem za izraženo solidarnost, sočutje in podporo prizadetim.