Akcija BLIZU – psihosocialna pomoč osebam v stiski

Moderni način življenja marsikoga pripelje do občutka brezupa, preobremenjenosti, stresa, anksioznosti in posledično tudi osamljenosti. Že leta opažamo, da so ravno to najpogostejše oblike stisk. Paradoks družbe, ki osebam preko spleta, mobilnosti, moderne infrastrukture ponuja večjo možnost povezovanja in druženja, se pojavi v večji osamljenosti, stresu in obupu.

Zato te težave na Škofijski karitas Novo mesto nagovarjamo s psihosocialno pomočjo, strokovnim spremljanjem, razbremenilnimi pogovori in družabništvom. Za zagotavljanje kvalitetne pomoči skrbi strokovno usposobljen kader, ki se zaveda svoje odgovornosti dela z ljudmi v stiski. Akcija Blizu je tako namenjena za financiranje strokovnega kadra in dejavnosti na področju psihosocialne pomoči.

Pomagate nam lahko na dva načina:

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo BLIZU10 na številko 1919 in prispevali boste 10 EUR za psihosocialno pomoč osebam v stiski.

ali

Preko QR kode za direktno bančno nakazilo:

Donacije preko SMS na 1919 lahko prispevajo uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in drugih operaterjev na območju Slovenije. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so dostopna v datoteki: