Akcija BLIZU – psihosocialna pomoč osebam v stiski

Moderni način življenja marsikoga pripelje do občutka brezupa, preobremenjenosti, stresa, anksioznosti in posledično tudi osamljenosti. Že leta opažamo, da so ravno to najpogostejše oblike stisk. Paradoks družbe, ki osebam preko spleta, mobilnosti, moderne infrastrukture ponuja večjo možnost povezovanja in druženja, se pojavi v večji osamljenosti, stresu in obupu.

Zato te težave na Škofijski karitas Novo mesto nagovarjamo s psihosocialno pomočjo, strokovnim spremljanjem, razbremenilnimi pogovori in družabništvom. Za zagotavljanje kvalitetne pomoči skrbi strokovno usposobljen kader, ki se zaveda svoje odgovornosti dela z ljudmi v stiski.

Pomagate lahko na dva načina

  • ali pošljete sporočilo SMS s ključno besedo BLIZU10 na številko 1919 in prispevate 10 €
  • ali v mobilni aplikaciji vaše banke skenirate QR kode za direktno bančno nakazilo in prispevajte znesek po lastni želji
Pri ročnem vnosu UPN obrazca uporabite naše podatke, ki so izpisani na dnu te spletne strani, za sklic pa prosimo vpišite: SI0026112006.

Donacije preko SMS na 1919 lahko prispevajo uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in drugih operaterjev na območju Slovenije (Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija).