Miklavževanje na Škofijski karitas Novo mesto

Na Škofijski karitas Novo mesto vsako leto za otroke priredimo Miklavževanje. Letošnje je zaradi epidemije koronavirusa potekalo drugače, saj v svojo sredino nismo mogli povabiti otrok, temveč smo obdaritvene pakete posredovali preko pošte. Ker pa je pridnih otrok veliko, so Miklavžu priskočili na pomoč mnogi dobri ljudje in podjetja, ki so s svojim prispevkom omogočili lepšo izkušnjo praznika Sv. Nikolaja.

Zahvaljujemo se Šolskim sestram de Notre Dame s pleteninami, prostovoljkam in prostovoljcem ŽK Novo mesto – Sv. Lenart, ki so Miklavžu za pakete odstopili veliko količino ročno izdelanih prtičkov, angelčkov, ter prostovoljci in udeleženci delavnic Dnevne sobe z majhnimi pozornostmi in svojim delom. Iskrena hvala vsem, kajti v očeh otrok in njihovih staršev ste zanetili ogenj upanja in ogreli srca.

Posebno lepa zahvala pa gre tudi našim donatorjem:  DM drogerie markt Slovenija, Intersocks, d.o.o., Kočevje in Špar Slovenija.

Miklavž pa je otroke v darilih nagovoril tudi s pismom, v katerem jim je med drugim dejal: »Naj živi med vami dobrota, veselje in mir, ki si ga izražamo s pozornostjo drug do drugega«.

Hvala svetemu Miklavžu, da se je spomnil tudi na naše otroke in še enkrat vsem donatorjem, ki so mu omogočili, da so bili paketi bogato obloženi.