Teden Karitas in dobrodelni koncert Klic dobrote 2019

Pod geslom »Dobro iz vsakega srca« bodo prežete vse aktivnosti letošnjega tedna Karitas. Ta bo potekal od ponedeljka, 25. novembra, do prve adventne nedelje, 1. decembra – (nedelja Karitas). Teden bomo še na poseben način obeležili z raznovrstnimi dogodki in prireditvami, tako na slovenski kot na lokalni ravni. Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, bo v sredo, 27. novembra 2019, ob 20.00 uri, z neposrednim prenosom na 1. programu TV SLO, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta in tudi še ves december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

Istega dne, v sredo, 27. 11. 2019, bo organizirano tudi tradicionalno romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo, s pričetkom ob 11.30 (molitev) ter s sveto mašo ob 12.00. Po slovesnosti ste vsi sodelavci Karitas vabljeni na skupno kosilo ob 14.00 v prostorih Celjskega sejma v Celju, ob 16.00 pa na javno generalko koncerta Klic dobrote.

Avtobusni prevoz iz Novega mesta bomo organizirali na Škofijski karitas. Zbrane prijave naj tajniki ŽK posredujejo vsaj en teden prej, torej do srede, 20. novembra, na telefon 040 862 303, po e-pošti info@nm.karitas.si ali na naslov Škofijske karitas Novo mesto.

Iskrena zahvala velja vsem sodelavkam in sodelavcem Karitas, ki po številnih župnijah dajete zgled usmiljenega Samarijana. Poslanstvo Karitas namreč ni zgolj zbiranje in razdeljevanje pomoči, temveč skozi telesna dela usmiljenja, ob konkretnih karitativnih dejavnostih, odkrivati ter ohranjati dostojanstvo vseh, ki se zatekajo po pomoč.

Vabimo vas, da se nam dejavno pridružite v naporu za povezovanju ter poživitev dobrodelnosti v okviru župnij in škofije.

Škofijska karitas Novo mesto