Pričetek akcije Pomagajmo preživeti in živeti

V času velike noči že dvanajsto leto začenjamo dobrodelno akcijo s pomenljivim naslovom Pomagajmo preživeti in živeti. Letos se srečujemo s posebnimi okoliščinami, ko še bolj potrebujemo vašo podporo za dodatno pomoč prizadetim ob epidemiji.

Z vašo pomočjo želimo še naprej pomagati in biti v oporo vsem, ki živijo v revščini in pomanjkanju. Za nakup paketa z najnujnejšo hrano zadostuje že 18 eur.

Akcija je namenjena predvsem pomoči vsem, ki se kljub delu prebijajo iz dneva v dan, živijo v slabih bivalnih pogojih ali pa zaradi bolezni in različnih težav že leta ne dobijo redne zaposlitve.

Materialnemu pomanjkanju več kot 37.000 gospodinjstev, ki jim že pomagamo v okviru redne pomoči s plačilom položnic in hrano, se pridružuje še nevarna epidemija in z njo povezane stiske. Posledične poslabšane gospodarske razmere so že in še bodo na novo prizadele mnoge družine.

Kako lahko darujete v akciji Pomagajmo preživeti?

Za zbiranje donacij smo pripravili različne oblike zbiranja denarja.

  1. Plačilo UPN naloga (položnice)

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
Namen: POMAGAJMO PREŽIVETI IN ŽIVETI
TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: SI00 930, Koda namena: CHAR

Dodatne informacije so na voljo po telefonu: 01 300 59 60.

Primer pravilno izpolnjene položnice:

2. Nakazilo z mBills:

Z aplikacijo mBiils (odprite aplikacijo, pritisnite na velik znak za EUR, izberite Slikaj in plačaj – QR. Odprla se vam bo stran)

3. Z namenitvijo 1 % dohodnine:

Sami odločite, komu bo namenjen vaš odstotek dohodnine, ki bi sicer ostal v državnem proračunu. Izpolnite Pismo z obrazcem  z zahtevo za namenitev dela odmerjene dohodnine (znamka ni potrebna), ga izpolnite in pošljete na naš naslov. Vlogo oddate lahko tudi elektronsko tako, da izpolnite obrazec na spletni strani eDavki. Več podrobnosti na strani namenitev-dohodnine.

Več informacij o akciji lahko prebereta na strani Slovenske Karitas – https://www.karitas.si/akcije/pomagajmo-preziveti/