Uradne ure v času velikonočnih praznikov

Obveščamo, da v petek 29. marca in ponedeljek 1. aprila na Škofijski karitas Novo mesto uradnih ur ne bo.

Želimo Vam blagoslovljene velikonočne praznike, polne vere, upanja in ljubezni.

Sodelavci Karitas

Občni zbor Škofijske karitas Novo mesto

23.marca 2024 je potekal občni zbor Škofijske karitas Novo mesto.

Pričel se je s sv. mašo v cerkvi Sv. Mihaela v Šmihelu, ki jo je daroval novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje. Ker je občni zbor sovpadal s praznikom Gospodovega oznanjenja je ob ljudskem petju, vsebinsko in duhovno bogatem obredu dogodek dobil še dodatno praznično vzdušje.

Po sv. maši se je v veliki dvorani Zavoda Friderik I. Barage pričel uradni del občnega zbora. V uvodu sta gospod škof msgr. dr. Andrej Saje in predsednik Škofijske karitas Novo mesto dr. Štefan Hosta nagovorila udeležence in se jim zahvalila za njihovo delo. Po predstavitvi letnega poročila Škofijske karitas Novo mesto je besedo dobil častni gost dr. Stanko Gerjolj. V svojem predavanju z naslovom Mojzes, lik upanja, je skozi življenje Mojzesa ustvarjal povezave z današnjim življenjem, stiskami, ki se jih srečuje vsak posameznik in rešitvami, ki jih prinese upanje. S prikazom, da so svetopisemske osebe v svojih kvalitetah in pomanjkljivostih podobne sleherniku, je osvetlil, da je prav tako tudi vsak zmožen priti do rešitev osebnih stisk, miru in odrešenja.

Z avtorskimi in zimzelenimi melodijami sta občni zbor obogatila pevka Lamai s spremljevalcem. Ob zaključku so se vsi udeleženci ustavili na pogostitvi in druženju pred Zavodom Friderika Ireneja Barage.

Hvala vsem prostovoljcem za delo in trud, ki ga opravite skozi leto. Hvala tudi sodelavcem Škofijske karitas Novo mesto za organizacijo lepega, bogatega dogodka.

Škofijska karitas Novo mesto prejela zahvalo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

30. januarja 2024, je s strani ministra Luke Mesca v okviru Programa ESS+ za odpravljanje materialne prikrajšanosti v Sloveniji v obdobju 2021-2027 (POMP), potekal sprejem prostovoljcev partnerskih organizacij Rdečega križa in Slovenske Karitas. Dogodka se je udeležila tudi vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

V okviru programa ministrstvo že od leta 2014 dalje zagotavlja pomoč materialno najbolj ogroženim. Z dodeljenimi sredstvi iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim (sklad) v višini 29 milijona evrov, letno pomoč prejme več kot 160.000 najbolj ogroženih oseb, največ žensk, starejših, otrok, enostarševskih družin. Približno 3.000 ton hrane (moka, testenine, olje – sončnično in olivno, konzervirana zelenjava – fižol, grah, pelati, med, konzerviran goveji golaž in konzerviran mesni ragu) letno, ki jih je ministrstvo dobavljalo v skladišča humanitarnih organizacij, se je razdeljevalo na več kot 350 razdelilnih mestih Rdečega križa Slovenije in Slovenske karitas po celotni Sloveniji.

Škofijska karitas Novo mesto že od samega začetka sodeluje v programu t.i. EU hrane, ki zagotavlja materialno in psihosocialno pomoč ogroženim osebam na območju Škofije Novo mesto.

Hvala vsem, ker verjamete v naše delo in nas pri tem podpirate ter nam stojite ob strani.

Obdarovanje Svetih treh kraljev

5. januarja so nas v prostorih Škofijske karitas Novo mesto v iskanju novo rojenega Kralja obiskali Sveti trije kralji. S prostovoljci Mlade Karitas so obdarili otroke, ki so s svojimi babicami, dedki in starši prišli na oglede lutkovne igre o Babuški.

Hvala vsem sodelujočim in obiskovalcem za svoj obisk in sodelovanje. Z vašo pomočjo je bil dogodek bogat in prijeten.